Jó reggelt, Vendég


Szerző Téma: Banda Roleplay  (Megtekintve 184 alkalommal)

 • Jeremy#T
 • Újonc
 • Állapot:
  Nem elérhető
  Hozzászólások:
  33
 • Gamer
  • Profil megtekintése
Dátum: 2021. Január 14. - 00:09:07
Sokak egyik kedvence ez a műfaj, azonban sokan nem tudják hogyan is vágjanak bele a banda roleplaybe. Ami sokszor vezet ahhoz hogy irreális karakter szerepeket hoznak létre. Ebben a leírásban részletezni fogom azt hogy mik az alapjai, feltételei a banda roleplaynek, és hogy milyen jó tanácsokat tudok adni hozzá !Mielőtt belekezdünk tudnunk kell hogy milyen rassztba szeretnénk tartozni.

Az afró bandák általában sokkal lazábbak, nem foglalkoznak annyira a következményekkel. Gyakran csak hirtelen felindulásból cselekednek.  

Ezzel szemben a hispán roleplay sokkal feszültebb, komolyabb hangvételű. Agresszívitás jellemzi, gyakrabban tervezik meg a bűntettüket annak érdekében hogy ne essenek hibába.

Miután eldöntöttük hogy melyik rasszthoz szeretnénk tartozni ki kell találnunk a karakterünk jellemzőit.
Közeledhetünk a bandákhoz több módon is, ezek egyike az hogyha a környékükre költözünk, és ismerkedés céljából narkotikumokat vásárolunk tőlük. Esetleg cigarettát/tűzet kérünk tőlük az utcán és beszélgetésbe elegyedünk az adott taggal. Így van egy alap kapcsolatot, amely a későbbiekben eldönti hogy bemutat-e a többieknek avagy sem. Fontos alapja a banda roleplaynek hogy ne feledkezzünk meg arról hogy milyen társadalmi rétegben helyezkedünk el. A legtöbb utcai bandásnak nincs fizetése, ezért teljesen arra van hivatkozva hogy mennyi cuccot tud eladni, és milyen árban. Az értük kapott összeg X %-ból pedig megismétli a körforgást és újabb adagot vesz eladás/használat céljára.
Azonban egy utcai bandatag élete nem csak arról szól hogy hogyan tudsz, és mennyit tudsz eladni az adott cuccból. Rengetek lehetőség van az idő kellemes eltöltésére ha közben kockáztok, kártyáztok valamelyik sikátorban, esetleg egy parkban. Kisebb összegű fogadásokkal még emelni is lehet a játéktétét hogy még izgalmasabbá válhasson. A késői órákban mikor már lement a nap elindulhat a társaság Los Santos városába ahol különböző graffitikkel jelölhetik meg a területüket, népszerűsíthetik a bandájukat. Esetleg "megtorlást" tehetnek egy korábban átfújt graffitiük miatt egy másik bandán, ügyeljünk arra hogy ne akarjunk feltétlen megölni mindenkit ! Ahogy egy átlag ember, úgy egy szegényebb sorsú utcai bandatag sem akar a rácsok mögé kerülni, főleg nem huzamosabb ideig. Összegezve a dolgokat alapvetően egy utcai bandatag lehetőségei.:

- Kockázás/kártyázás a többiekkel.
- Dílerkedés.
- Graffitizés.
- Különböző zenei formában lévő szövegelések.Fegyverhasználat az utcai bandások körében.

Mivel a legtöbb nagy kaliberű fegyvernek magas árai vannak, ezért a legtöbb tag nem engedheti meg magának hogy nagy kalibert tartson az otthonában. Annál gyakoribb viszont hogy szert tesznek egy kis kaliberű pisztolyra amellyel ellenséges bandákat, civileket félemlíthetnek meg a tisztelet eléréséért. Kis kaliber mellett a legtöbbeknél pillangókések, és egyéb szúróvágó/ütőeszközök jelenhetnek meg. Egy utcai balhéban is sokkal élvezhetőbb ezeknek a használata mint a lövöldözés provokálása amelyből sokkal komolyabb ügyek lehetnek a későbbiekben, és akár elronthatjuk mások játékélményét is. Leírást készítette JeremyT
Kelt. 2021.01.13
Idézet
Mit szeretnénk?
- Az eredeti San Andreas feelinget visszahozni.
- Csóró bandásoknak lenni.
- A Skate parkot lilára festeni.
- Lowrider partyt tartani a buszállomáson 22:00 után. • earlc
 • Teljes tag
 • Állapot:
  Nem elérhető
  Hozzászólások:
  209
 • talibxneM6FIA---
  • Profil megtekintése
Dátum: 2021. Január 14. - 08:35:25
Helló Jeremy. Ne értsd félre, semmi rosszindulattal írom ezt! De nem kéne helytelen Roleplayra ösztönözni a játékosokat, hiszen minden tudomásom szerint ennek semmi köze a banda RPhez. 2021.-t írunk és még mindig nem tudott a magyar rp színvonal még mindig nem tudott a helyes irányba szocializálódni, ( tisztelet a kivétel, ami hálaistennek bővült mára ) ezért nem vetek meg senkit, akinek nem volt lehetősége olyan helyen rpznie, ahol tanulhatott volna..esetleg olyan emberekkel. Ez esetben a 6-7 éves banda rp múltammal még én is lelkes kezdőnek/haladónak érzem magam, aki próbál a jelenben helytállni a szerepjátékával és helyes irányba fejlődni és ezt átadni másoknak, akik nincsenek ezzel tisztában, hogy olyan banda közösség alakuljon a szerveren, amiben minden haladó/kezdő tag megtalálja magát és élvezi az adott játékmenetet. Kezdem is.

Idézet
Mielőtt belekezdünk tudnunk kell hogy milyen rassztba szeretnénk tartozni.

Az afró bandák általában sokkal lazábbak, nem foglalkoznak annyira a következményekkel. Gyakran csak hirtelen felindulásból cselekednek. 

Ezzel szemben a hispán roleplay sokkal feszültebb, komolyabb hangvételű. Agresszívitás jellemzi, gyakrabban tervezik meg a bűntettüket annak érdekében hogy ne essenek hibába.

Ugye tudod miért nulla ez? Mert semmi köze az egészhez. Mint hispán, mint afro és mint bármelyik gettóban nevelkedett etnikumú ( haiti, ázsiaiak, filippínók, stb.. ) bandakultúra a biztonságra és a megélhetőségre megy. Tehát: a karakterszereped egyedi felépítést igényel és hidd el a legtöbb bandatag erőszakos, főleg ha a nézeteiről kérdezed őket vagy ha más élettérből mész oda erősen lenézőek és rasszisták, főleg a fehérekkel szemben. És a bandakultúrán belül érthető a feketék miért szorítják ki a fehéreket, mivel más környezetben szocializálódtak és elég gyakori hogy egy fehér bandatag köp/menekül először, + a feketék elleni általónosítás..ez úgy megmarad a fehérek ellen is. Nem is igazán engedik kibontakozni őket, kedvtelésből is támadnak fehérekre. Viszont egyvalami nyilvánvaló, ha már a bandakultúráról beszélünk feketének fekete a legnagyobb ellensége, úgy hispánnak is hispán, de ez több évtizedre visszavezethető, de szerintem érzed miről beszélek.

Idézet
ezek egyike az hogyha a környékükre költözünk, és ismerkedés céljából narkotikumokat vásárolunk tőlük. Esetleg cigarettát/tűzet kérünk tőlük az utcán és beszélgetésbe elegyedünk az adott taggal. Így van egy alap kapcsolatot, amely a későbbiekben eldönti hogy bemutat-e a többieknek avagy sem. Fontos alapja a banda roleplaynek hogy ne feledkezzünk meg arról hogy milyen társadalmi rétegben helyezkedünk el. A legtöbb utcai bandásnak nincs fizetése, ezért teljesen arra van hivatkozva hogy mennyi cuccot tud eladni, és milyen árban. Az értük kapott összeg X %-ból pedig megismétli a körforgást és újabb adagot vesz eladás/használat céljára.

Igen ők a Junkiek, akik drogot vásárolnak, hogy pénzeljék a bandát...a legtöbb utcai baller fiatal ( 14-17 ) akik elevenek, agresszívak és tettre készek. Lehet fog adni tüzet, de ha sokáig legyeskedsz körülötte gyanút keltesz benne. Épp ezért is nem jó dílerrel barátkozni. A legjobb mód, ha új vagy a környéken, hogy bele se kezdesz, hogy te az adott bandába akarsz csatlakozni...a legtöbb helyre születni kell. De, ha mégis tag szeretnél lenni helyesen rpzd, mondok 1 példát. Építs fel egy jó karaktert, akivel felveszed a képviseletüket és várd meg még felkérdeznek és ott teljesíts jól. Legyél tisztában vele hol vagy és milyen banda aktív azon a hoodon, viszont azzal is, hogy sértésnek vehetik, hogy az övéjük hordod. Nagyon nehéz a bizalmi szálakat megalkotni és rengeteg idő még elfogadnak idegenül és azt mondják "közülünk való." Ezért sem érdemes más szomszédságból csatlakozni, inkább rp-zd azt ott nőttél fel, csak...ez meg az volt és máris ismernek látásból.


A többihez pedig... egy utcai banda felépítése a környék drogpiacára épül, utcák/drogtrafikok és traphousek, ahol elég komoly pénzeket szednek be a nagyobb kutyák. Nem feltétlen beszélünk "csóró bandásokról" (de utálom ezt a kifejezést) akik megszomorodva kint cigizgetnek az utcán és 2 pakkal várják a vevőt. Ez egy elég jól összetett drogrendszer, általában a 4. személyes a legbeváltabb, amivel a legtöbb rendőrt kicselezik. Nem fogom részletezni, hogyan dolgoznak a corner hustlerek, mert senki nem kíváncsi rá.
Idézet
Összegezve a dolgokat alapvetően egy utcai bandatag lehetőségei.:

- Kockázás/kártyázás a többiekkel.
- Dílerkedés.
- Graffitizés.
- Különböző zenei formában lévő szövegelések.

...prostitúció, rablás, betörések, lopások, kereskedelem, walkside...sorolhatnám mik a bandatagok mindennapjaik, + a börtön tisztelet, ezért egy tag sem fél tőle. Lehet te félsz, meg itt a közösség 100%, de te nem köztük szocializálódtál. A bandáért elkövetett bűncselekmény tekintélyt parancsol és megbecsülést, hogy lojális tagról beszélünk, főleg ha egy bizonyítási kényszeres, hataloméhes fiatal tagról beszélünk, aki vérszemet kap. És a nagy kaliber ugyanúgy megtalálható a bandáknál, elég nagy tételben mint a kis kaliber, fiatal tagoknál is.

https://www.youtube.com/watch?v=mlPBx9f7Ddg
https://www.youtube.com/watch?v=5y_hMK1en5M
https://www.youtube.com/watch?v=1RZX0e05NuU ( 1:20 óvatosan kérj tüzet iphoneval:) )
« Utoljára szerkesztve: 2021. Január 14. - 08:45:26 írta earlc »
500di$tricc • clockwork
 • Teljes tag
 • Állapot:
  Elérhető
  Hozzászólások:
  109
 • royal highness
  • Profil megtekintése
 • Szerveren használt név: Alex
Dátum: 2021. Január 14. - 09:02:43
Annyit tennék hozzá earlc-hez, hogy a hispán bandákra kevésbé igaz az, hogy bevágódsz a bandánál és taggá válsz. Mivel ők egy nagyobb branch alá tartoznak általában, mint az MS13, 18th Street Gang és a többiek így ott inkább a banda talál meg hamarabb mint te őket. Rákényszerítik a gyerekeket a csatlakozásra és onnantól ez az életük. Gondolom vannak kivételek, de mindenhol ezt hallhatod, láthatod, olvashatod, hogy ez nagy egy probléma abban a közösségben.

Továbbá nem teszel említést ázsiai utcai bandákról akik valahova a hispán és afro-amerikai bandák közé tehetők szervezettségben és erőszakosságban. Na meg ott vannak a skinek is akik szintén utcai bandákat alkotnak (+ jelentős jelenlét a börtönökben).
Is this mind your own?

 flowwww#7817
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        • 4D4E4A55
 • Újonc
 • Állapot:
  Elérhető
  Hozzászólások:
  21
 • Játékos
  • Profil megtekintése
Dátum: 2021. Január 14. - 14:41:00
Végignézve a videókat, az ilyeneknek mehetne a fejes azonnal... Nem kár értük...
Discord: 4D4E4A55#4258 • earlc
 • Teljes tag
 • Állapot:
  Nem elérhető
  Hozzászólások:
  209
 • talibxneM6FIA---
  • Profil megtekintése
Dátum: 2021. Január 14. - 14:57:01
Végignézve a videókat, az ilyeneknek mehetne a fejes azonnal... Nem kár értük...


szelíd.
500di$tricc • clockwork
 • Teljes tag
 • Állapot:
  Elérhető
  Hozzászólások:
  109
 • royal highness
  • Profil megtekintése
 • Szerveren használt név: Alex
Dátum: 2021. Január 15. - 01:47:30
Végignézve a videókat, az ilyeneknek mehetne a fejes azonnal... Nem kár értük...

Mennyivel kevesebb emberek ők, mint a te rasszista egyéned? Na mindegy is.
Is this mind your own?

 flowwww#7817
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        • earlc
 • Teljes tag
 • Állapot:
  Nem elérhető
  Hozzászólások:
  209
 • talibxneM6FIA---
  • Profil megtekintése
Dátum: 2021. Január 15. - 02:09:31
Ki, kit lő hamarább fejbe az már más kérdés. Meg, hogy fórumon kívül ki mondja oda. Meglehet érteni Őket is, a társadalom nevelt oda dzsungeltörvényű környékeket, ritka nehéz kiúttal és más életszocializációval + a pecsét. Nem védem a jogaikat, mert tudom hamarább vennék el a pénzem egy baleset következtében, minthogy segítséget nyújtanának, csak szimplán megértem Őket.
500di$tricc • 4D4E4A55
 • Újonc
 • Állapot:
  Elérhető
  Hozzászólások:
  21
 • Játékos
  • Profil megtekintése
Dátum: 2021. Január 15. - 09:18:35
Végignézve a videókat, az ilyeneknek mehetne a fejes azonnal... Nem kár értük...

Mennyivel kevesebb emberek ők, mint a te rasszista egyéned? Na mindegy is.

Nem volt ez rasszista, csak sokat játszottad az afro bandás arcot, ezért már együtt is érzel pár társadalomba nem illő majommal.
Téged kapnának szét párszor gondolom akkor is a kezüket fogva állnál ki értük.
Ez a baj, hogy valaki megállapít valamit ami éppen egy népcsoport vagy rassz ellen irányul egyből rasszista, holott igazából aki így viselkedik azt nem csukogatnám le hogy aztán ott eltartsa a normális társadalom
Egyszerűen nem valók oda. Az afroamerikaiaknak egy nagy szerencséjük volt, minden rasszizmus nélkül, hogy elvitték őket rabszolgának... Ha nem így lenne, akkor most te sem itt bohóckodnál. De te nyílván ezt több szemszögből nézed pártatlanul...
« Utoljára szerkesztve: 2021. Január 15. - 18:59:46 írta 4D4E4A55 »
Discord: 4D4E4A55#4258