Én ezt a topicot őszintén még nem is láttam, de szerencsére nem is annyira elavult. Ugye mondtad, hogy a bűnözők milyen kényelemben részesülhetnek az emlitett 2 országban. Én ezzel nem igazán értek egyet, még pedig azért nem, mert egy bünöző hogy a csudába tudja felmérni tettének a súlyát ezek után? Sehogy.. Igazából a mostani börtönök sem müködnek jól, de ezek meg pláne nem. Kevés a büntetés, ráadásul abból a kevés büntetésből még kevesebb lesz, mert jó magaviselet miatt pár évvel előbb szabadulhat is. Vegyük a magyar bíróságot, nemierőszak másfél év felfüggesztett ( aki nem tudná mi az a felfüggesztett azaz, hogy gyakorlatilag most nem kell börtönbe menned, de ha elkövetsz még egy büncselekményt akkor a felfüggesztett börtönbüntetésedet hozzáadják a mostanihoz. ) gyilkosság kb 4 év, ja és itt van még azok a büncselekmények amik általaban sosem büntetett a családon belüli erőszak. De kérdezem én, mik ezek a nevetséges büntetések? Nemierőszak 1,5 év FELFÜGGESZTETT? Annak a szerencsétlen lánynak mi problémákat okozhatott mentálisan, és fizikálisan is. Gyilkosság 4 év? Egy emberi élet 4 évet ér? Bezzeg ha lopsz a tescobol mindjárt kaphatsz akár 5 évet is. Legjobb büntetés szerintem az lenne ha ezeket a gyilkosokat halálra itélnek, így több problémát véletlen sem fog okozni a társadalomra nézve, a nemierőszak tevőket is szerintem meglehetne ölni mivel annak a lánynak az életét tönkre tette, de ha a barom törvény hozók nem akarják ezeket megölni, akkor kasztrálás így többet véletlenül sem fog erőszakoskodni nőkkel szemben. Családon belüli erőszakkal is biztosan lehetne kezdeni, például ha a nő betelefonál, hogy a férje bántja akkor nem engedik haza 3 nap után a fogdáról, hogy halálra verje, mert úgye mostanában Magyarországon nem túl ritka az ilyen híreket hallani, hogy a nagy keresztény családban, ahol csak apa és anya lehet, ott a férj halálra verte a feleségét.