Jó reggelt, Vendég


Szerző Téma: Koronavírus kibeszélő show  (Megtekintve 143 alkalommal)

 • darkmagic
 • Kölyök tag
 • Állapot:
  Nem elérhető
  Hozzászólások:
  70
 • purpleheart
  • Profil megtekintése
 • Szerveren használt név: John Drake
Dátum: 2021. Január 08. - 22:53:34
na csumpa fórumozók

remélem a téma maradhat és kultúráltan kibeszélhetjük ezt egymás között, biztos mindenkinek van valami véleménye ezzel kapcsolatban.

a legnagyobb kérdés szerintem ebben a világban ez a mocskos vírus...
ismerős az érzés amikor reggel/délben/este/éjszaka bekapcsoljátok a tvt/rádiót/ kinyitjátok a hűtőt és megszólal a koronavírus.......
Ki mit gondol erről az egészről? Ti hisztek benne? meddig lehet ezt még húzni? meddig tűrünk?

dobom a pacsit  8) • Bazsa
 • Globális moderátor
 • Állapot:
  Elérhető
  Hozzászólások:
  91
  • Profil megtekintése
 • Szerveren használt név: Abigail Moses
Dátum: 2021. Január 08. - 23:08:24
Maga a vírus létezik, volt családtagom akin átment, nem volt túl jó élmény neki.
Az, hogy az adatok főleg itthon mennyire valósak azon elgondolkoznék.
Lehet hallani itt-ott elég vicces sztorikat ezzel kapcsolatban.
Az intézkedéseket szintén nevetségesnek találom egy részről, nem produkál Magyarország olyan nagy dolgot vele kapcsolatban, fővezérünk még is elég büszkén veri a mellét.
Kíváncsi leszek mi lesz itt még, főleg, hogy méég húzzák tovább februárig a szarságot.
Különösebben amúgy nem érdekel az egész, valószínűleg aki azért eljár otthonról vásárolni, munkahelyre stb az úgyis elfogja kapni (főleg, hogy tegyük fel te elkapod a vírust, de a családod többi tajának akikkel együtt élsz semmi nem fog történni és ugyanúgy járhat tovább melózni és csinálni a hétköznapi dolgait, aztán csodálkozunk ha terjed, durva. xdd), aki meg ki se mozdul otthonról, na az biztonságban érezheti magát.  :-X
Egyetlen agybaszó dolog az az online oktatás, ***** nehéz, főleg úgy, hogy nyelvis vagyok és rengeteg németórám van, rengeteget kell tanulni, sokkal jobb és érthetőbb iskolapadban ücsörögve hallani, figyelni és tanulni, mint a gép előtt.
Egyébként meg ez a téma annyira egy elcsépelt fos, hogy az valami brutális, ezért ha valaki erről kezd beszélni inkább leftelek és valahogy félbeszakítom a felesleges eszmecserét erről. -Most kivételt tettem. • ScottCass323
 • Admin 3
 • Állapot:
  Nem elérhető
  Hozzászólások:
  183
 • RP Boomer since 2008
  • Profil megtekintése
Dátum: 2021. Január 08. - 23:44:50
Szia darkmagic. Megpróbálok a kérdéseidre segítő, de rövid válaszokat adni, mivel ahol dolgozok nap mint nap találkozok ilyen esetekkel, ahol előjön a koronavírus témája.

A védekezéssel kapcsolatban az a véleményem, hogy már amikor a második hullám elő jött, már akkor az elején kellett volna határozottabb intézkedéseket hozni, és nem pedig megvárni azt, hogy a statisztikai adatok nap mint nap háromjegyű halálozási arányokat mutasson. Már ott az elején elbukott az ország a védekezésben, hogy nem a megfelelő szinten és módon kezelték ezt a vírust mit mondjuk az első hullám idején tavasszal. Szóval lehet pampogni a propagandának, hogy így stabil megy úgy stabil, igen ám, de a kórházak rohadtul tele vannak betegekkel, a dolgozók már jóval a teljesítőképességük határán vannak, lassan nem fog elegendő ágy meg lélegeztetőgép jutni minden betegnek, szóval idő kérdése mikor fog összeomlani az egészségügy.

Azt ugyan nem írhatom le hol és mennyi, de azt leírhatom, hogy már nem csak az átlagos civil melósnál meg családtagnál mutattak már ki pozitív tesztet. A rendőrségnél, tűzoltóságnál, hadseregnél és egészségügyben dolgozóknál is találtak már Covidos fertőzöttet, és sajnos volt elhalálozás is. Igen, ők is emberek, sajnos nem rendelkeznek olyan képességgel, hogy minden betegségnek ellentudnak állni. Csak a pánikkeltéstől való félelem végett nem hangoztatják a médiában ami mondjuk érthető, de már a világtalan ember is látja, hogy a vírus nem válogat.

Hogy létezik e? A válaszom az, hogy valami biztos szedi az áldozatokat, mert látom hogy néznek ki a kórházak. Viszont arra nem vennék mérget, hogy minden esetben a COVID a felelős a halálesetekért. Sok elhunyt embernek valamilyen krónikus betegsége volt, vagy egyszerűen már túl idős volt, gyenge volt a szervezete. Itt sokkal inkább a hisztériakeltés az, ami veszélyesebb. Találkoztam olyan esettel is, amikor egy idős néni aki a kórházban lábadozott megtudta, hogy pozitív lett a tesztje, fogta magát és leugrott a 4 emeletről, nyugállományú orvos volt a néni! Persze médiában nem lehetett hallani, mert hírzárlat volt érvényben.

Meddig lehet húzni, tűrni? Csúnya lesz a válaszom, de ne haragudj meg érte: addig, amíg ezek oda fent úgy nem döntenek, hogy minden okés, mindenki élheti a maga életét a maga módján. Nyilván van benne politikai érdek is, hogy ez a folyamat így maradhasson, mert így az átlag állampolgár sokkal jobban ellenőrizhető, de örökké valóban nem tartható fent ez az állapot, mert egy idő után itthon is be fognak sokalni az emberek, és őszintén szólva a rendőrség jelen formában nem lenne képes egy több száz ezres dühös tömeget szép szavakkal visszatartani maximum a hadsereg segítségével, vagy maximum ha olyan módszereket vetnének be mint mondjuk 2006-ban. Harmadik hullámról is beszélnek,meg azt is közölték, hogy 2021-ben a COVID biztos itt lesz velünk, szóval a régi életre még várni kell.

Innen is pacsi az NBH-nak ha ezt a weboldalt is figyelik!  8)

Chief of Fire - Louis Mason • clockwork
 • Teljes tag
 • Állapot:
  Nem elérhető
  Hozzászólások:
  109
 • royal highness
  • Profil megtekintése
 • Szerveren használt név: Alex
Dátum: 2021. Január 09. - 06:06:16
Én nem tudom komolyan venni. Elfogadom a létezését, de nem tudok neki több jelentőséget titulálni, mint egy áltagos megfázásnak ami ugyan ennyi embert visz el évente. Ezeket a számokat persze főleg a túlnépesedett országok tornásszák fel, gondolva itt Indiára, a Dél-Amerikai országkra és Kínára, ahonnan ez a vírus is jött (legalább is ezt mondják). Miért van az, hogy ezzel eddig nem foglalkozott senki? Most fordult a kocka.


A kép a jelenlegi állást mutatja, de ha összevetnénk az influenzáéval a poláris ellentétét kapnánk, miszerint azokon a területeken lenne nagyobb a szám, ahol most kisebb

Az ok amiért ez a vírus képes megmaradni, mert az ilyen "fejlett" országok, mint az USA, UK, és egyéb nagy európai országok lakosai képtelenek betartani az előírásokat, lázadnak, ugyan úgy összejárnak és terjesztik a dolgot. Az egyik oldalon lehet őket szidni ezekért, de a másik oldalon nem, mert nincsenek hozzászokva. Ezekben az országokban nem az a normális, hogy alapjáraton figyelnek arra, hogy kinek milyen betegsége van, próbálják megóvni egymást, azt a vizet nem isszák meg és hasonlók. Az emberek ignoranciája miatt tartunk itt ahol.

Mindannyian tudjuk, hogy Észak-Amerikában van a legtöbb eset, na de miért is? A trehány szervezés miatt és azért, mert az ottani átlag intelligencia most mutatkozik meg. Nagyon egyszerűen össze lehet vetni az Egyesült Államokat az Ausztrál kontinenssel és egy releváns dolog is. Ugyan Ausztrália egy sziget, amit könnyű szimplán azzal elszigetelni a világtól, hogy betiltják a repülést, addig az USA rendelkezik a világ harmadik legnagyobb hadseregével (~1 400 000 fő)  akiket ki lehetett volna vezényelni egytől-egyig a határokra / posszibilis átkelőhelyekre Mexikó és Kanada közt. Bár az utóbbi nem igazán zargatta őket eddig sem.

Továbbá jobb helyzetben vannak, mint Kína, ahol a vírus mára már szinte teljesen eltűnt és összesen még csak 5000 halottat se tartanak számon. Direkt használtam ezt a szót. A számok valószínűleg el lettek egy picit csalva, de gondoljunk bele, hogy mennyivel fegyelmezetebb állam Kína az USA-val szemben. Ha azt mondanák nekem, hogy nem halt meg ott 25000-nél több ember elhinném, hogy őszinte legyek.

"meddig lehet ezt még húzni? meddig tűrünk?"

Ezeken a kérdéseken szoktam felhúzni magam egyébként. Meddig tűrünk? Amíg mindenki egytől egyig nem kerül arra a nézetre és fegyelmezi meg magát. Mi a helyes? Egy normális izoláció ahol a boltok - az élelmiszerboltok - kivételével zárva vannak, a legtöbb szociális tér lezárása (beleértve a reptereket), a lehető legtöbb munka online körbe küldése (akár az összes igazából az egészségügyön kívül mert, elengedhetetlen, hogy emberek ne veszítsék el az állásukat, ha meg akarjuk állítani ezt a dolgot), az utóbbiból adódóan pedig a tömegközlekedés beszűntetése. Mi volt a szlogen mégegyszer? Maradj otthon. Akkor tegyük is ezt basszus, ne azt, hogy "maradj otthon a szabadidődben".

Nem olyan nehéz ebben a mai, techonlógiára alapuló világot mozgásban tartani otthonról is. Bassza meg a gazdaság ezen a ponton igazából, nyilván az online bolttal rendelkező cégek eladásai 400%-ra nőnének, azaz valakik jó pénzt csinálnának a vírusból, de szerintem ez egy igen kis ár azért, hogy ne haljon ki a fél világ idővel. Én persze jelenleg nem félek a számoktól, ~ 2 millió közel sincs a 7 milliárdhoz.

Igazából a mi országunk is szánalmasan kezeli a helyzetet. Mi változik attól, hogy alvásidőben nem mehet ki az ember az utcára amikor semmit sem lehet csinálni amúgy sem? Hű lehetetett Budapesten buliba járni ilyenkor, amik egyébként így is be voltak zárva a 20-5 intervallum kijárási tilalma előtt is. Mi változik attól, hogy viselned kell a maszkot az utcán, de mehetsz mindenhova? Persze tüntetni is, mert az fontos! Mire volt jó, hogy nyárra az országvezetés visszavonta az összes törvényt és némaságba vonult őszig? Itthon valóban őket kell okolni, mert valljuk be nem a legokosabb nép vagyunk akik maguktól rájönnek, hogy nem kéne ide-oda császkálni és aki teheti üljön meg a seggén. A tavasz jól működött szerintem és a statisztikák szerint is, erre a siker után berakjuk a fejünket a guillotine alá és megnyitunk minden utat a világ fele csak, hogy jöjjön az amúgy is siralmas turizmusunkból pénz?Ezen a ponton a legjobb a koreai megoldás. Katonák az utcán akik szépen hazaküldenek, ha nincs fontos dolgod, ellenkezés esetén pedig agyonlőnek. Amilyen halálosan buta az emberek többsége más nem használ.
Is this mind your own?

 flowwww#7817
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        • busenitz
 • Újonc
 • Állapot:
  Nem elérhető
  Hozzászólások:
  13
 • 415
  • Profil megtekintése
Dátum: 2021. Január 10. - 00:05:04
Na már itt is erről van szó de jó!